onsdag 18. mai 2011

"Fotooppgaven jeg aldri fikk"

Dette blir det siste trykk og foto innlegget på denne bloggen. Vi fikk en liste over ting vi kunne gjøre før vi var ferdige og dette var en av de tingene på den lista. Her kunne vi ta bilde av hva vi ville og blogge det.

Dette bildet er tatt på Ferkingstad
ved fisherman's memorial.

Når vi leser et bilde leser vi det akkurat som vi leser en bok, vi begynner fra venstre. Her legger vi merke til den lille steinen som står på muren og bølgene og holmen som komme opp i havet. Hoved fokuset i bildet er korset og det har jeg satt i det gylne snitt slik at dette kommer ekstra godt frem. Horisont linjen deler bildet og den er plassert slik at du ser mer av himmelen enn havet, grunnen til dette er at bildet ikke skal bli "kuttet" på midten. Vi finner gjentakelse i steinene på muren og bølgene i havet. Korset symboliserer kristendommen mens havet og naturen er en del av skapelsen.I dette bildet så var det helst uttrykket jeg ville ha frem. Når du ser dette bildet så er det helst øynene og munnen du legger merke til pga uttrykket katten lager. Jeg har plassert hodet til katten i det gylne snitt. Det er gjentakelse i den grå pelsen til katten og de grå flekkene på steinen. Værhårene til katten har rette linjer. Dette er jo bilde av en liten kattunge som kan symbolisere begynnelsen.


Komposisjonen på dette bildet er slik at vi først leser det som er litt uklart i bakgrunnen. Dette gjør at bildet blir litt mer spennende og interessant. Når vi kommer til spikeren og treveggen kan vi se at det er litt ujevnt og gammelt i kantene. Jeg har sett spikeren i fokus og den er plassert i det gylne snitt. det er også en linje som går gjennom bildet der hvor planken går bortover. Det er en kontrast mellom den nedbrutte brutte planken og den som spikeren går gjennom siden der ikke er råtnet. Dette gir deg følelsen av noe falleferdig hvor treet begynner å råtne og spikeren er på veg ut igjen i stedet for å holde huset sammen. dette kan symbolisere slutten.


Dette er et portrett bilde av min venninne Malin. Dette bildet er tatt en plass det var skygge slik at det ikke skulle komme så mange skygger i ansiktet hennes. det er en kontrast mellom den hvite toppen og den svarte skinnjakka hennes. Det er horisontale linjer i bakgrunnen på muren og det er også gjentakelse når det gjelder disse linjene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar