tirsdag 4. januar 2011

Uke 44-48 Grafikk og trykke periode!



Kunstner fra Karmøy utstillingen:

Knut Andre Vikshåland





















Dette bildet heter Inger ser til høyre.
Teknikken som blir mest brukt i bildene til Knut Andre Vikshåland er oljemaleri.

Karmøyutstillingen som holdt til på skolen vår var veldig fin. det var en god blanding av mange forskjellige kunstnere og mange forskjellige teknikker vi fikk sett. dette var med på å lære oss litt mer om hva som er malerier og hva som er trykk osv.

TRYKK
Etter vi hadde sett på karmøyutstilligen skulle vi begynne på et nytt prosjekt innen trykk, så derfor startet læreren med litt inspirasjon fra Ingri Egeberg.
Her er et av bildene til Ingri Egeberg som hun har kalt "Dobbel".




















Teknikken som er brukt her er serigrafi (silketrykk).

MONOTYPI
Monotypi er en slags trykk teknikk hvor vi skulle rive ut et motiv fra et ark. Temaet vi fikk var mennesket, uttrykket og streken. Etter vi hadde funnet en figurene vi var fornøyd med tok vi enn glass plate å rullet maling over slik at det var like mye maling over hele platen, så la vi figurene der vi ville ha dem og la et ark over. deretter måtte vi ta en rein rulle å rulle over arket slik at malingen rundt figurene festet seg fint på arket. etterpå kunne vi ta figurene av platen å lime dem inn i figurene på arket slik at det på en måte ble en slags skygge.
Her er de bildene jeg ble mest fornøyd med:























PAPPSNITT
Pappsnitt er en dyptrykkteknikk hvor en skjærer i en pappplate, trykksverten bearbeides ned i de utskjærte partiene, og en trykker på et forhånd fuktet papir. Temaet vi fikk var også denne gang mennesket, uttrykket og streken. Her fikk vi i oppgave å tegne selvportrett ved å se i et speil uten å se på arket, eller en medelev hvor vi bare så på ansiktet mens vi tegnet. deretter fikk vi utdelt hver vår papplate og skjære redskaper.



Her jobber jeg med utskjæringen.

                                                      

















Ferdig ut-skjært pappplate. 






























slutt resultatet.
















LINOSNITT
Linosnitt er en høytrykks teknikk hvor en skjærer i en linoleumsplate, trykksverten rulles på platen, og en trykker på ulike underlag. Utgangspunktet på denne oppgaven var foto. Vi valgte ut det bilde vi ville bruke, deretter brukte vi treshold-funksjonen i photoshop for å gjøre bildet svart hvitt. Jeg valgte et bilde av noen øyne. jeg brukte også grafiske funksjoner hvor jeg tok et bilde av noen katteøyne og trykket menneskeøynene under. Og manuell funksjon hvor jeg brukte plate, maling og skje. underlagene jeg brukte var vanlige A4 ark, Tegnepapir og forskjellige tapeter. her er noen av resultatene:
Ut-skjært linoplate. 

 Blanding av manuell og vanlig trykk teknikk.
Her er det litt forskjellige underlag.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar